
Producent
Dostępność
Wysyłka w
Cena
-
od
do

Miód Manuka jest pierwszym na świecie miodem, które jest tak wnikliwie badany i rozpoznawany a to dzięki wyjątkowym walorom naturalnym. Powstaje z krzewu herbacianego Manuka, który rośnie w ojczyźnie Maorysów, czyli głównie w Nowej Zelandii.
foto: miodymanuka.pl
MIÓD MANUKA MGO 250+ 250g Antybakteryjny, Odporność

- Methylglyoxal - aktywny antybakteryjny składnik w nowozelandzkim miodzie Manuka pozyskiwany z krzewów Manuka rosnących w samym sercu Nowej Zelandii.
- Miód Manuka o stężeniu MGO 250+ powoduje zwiększanie odporności i wsparcie przy odzyskiwaniu zdrowia w przypadku mniejszych, ale uciążliwych problemów zdrowotnych- wspomagająco przy lekkich i średnich przeziębieniach- wspomagająco przy lekkich postaciach problemów żołądkowych takich jak wrzody, helicobacter, refluks
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
MIÓD MANUKA MGO 400+ 250g Antybakteryjny, Odporność

- Methylglyoxal - aktywny antybakteryjny składnik w nowozelandzkim miodzie Manuka pozyskiwany z krzewów Manuka rosnących w samym sercu Nowej Zelandii.
- Miód Manuka o stężeniu MGO 400+ zwiększa odporność i wspiera przy odzyskiwaniu zdrowia w przypadku poważniejszych infekcji- wspomagająco przy przeziębieniach i grypie- wspomagająco przy problemach żołądkowych- wspomagająco przy problemach żołądkowych i jelitowych, takich jak wrzody, helicobacter, refluks, IBS- wspomagająco przy problemach skórnych (np. egzema, trądzik) i trudno gojących się ranach (np. stopa cukrzycowa, odleżyny, zakażenia bakteryjne)
Dostępność: brak towaru
149,90 zł
MIÓD MANUKA MGO 400+ 500g Antybakteryjny, Odporność

- Methylglyoxal - aktywny antybakteryjny składnik w nowozelandzkim miodzie Manuka pozyskiwany z krzewów Manuka rosnących w samym sercu Nowej Zelandii.
- Miód Manuka o stężeniu MGO 400+ zwiększa odporność i wspiera przy odzyskiwaniu zdrowia w przypadku poważniejszych infekcji- wspomagająco przy przeziębieniach i grypie- wspomagająco przy problemach żołądkowych- wspomagająco przy problemach żołądkowych i jelitowych, takich jak wrzody, helicobacter, refluks, IBS- wspomagająco przy problemach skórnych (np. egzema, trądzik) i trudno gojących się ranach (np. stopa cukrzycowa, odleżyny, zakażenia bakteryjne)
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
MIÓD MANUKA MGO 250+ 500g Antybakteryjny, Odporność

- Oryginalny nowozelandzki Miód Manuka MGO 250+ charakteryzuje się wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 250mg/kg.
- Suplement diety
Dostępność: brak towaru
225,50 zł
Z cyklu przyjemne z pożytecznym przedstawiamy wykorzystywany od wieków w ziołolecznictwie Maorysów oraz coraz częściej już na całym świecie wyjątkowy Miód Manuka. Jest pierwszym na świecie miodem, które jest tak wnikliwie badany i rozpoznawany a to dzięki wyjątkowym walorom naturalnym. Powstaje z krzewu herbacianego Manuka, który rośnie w ojczyźnie Maorysów, czyli głównie w Nowej Zelandii. Podobno już sam James Cook pił herbatkę z liści Manuka.
Charakteryzuje go aromatyczny zapach, lekko ziemisty z wyczuwalną nutą wrzosu i lekko gorzki smak. Sekretem jego skuteczności jest aktywny składnik MGO, czyli Methylglyoxal, który znajduje się również w naszych Polskich miodach jednak w dużo niższym stężeniu.
Miód Manuka ma działanie silnie antybakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne, przeciwgrzybicze. Jest skuteczny w leczeniu chorób układu pokarmowego, moczowego, oddechowego, chorób skórnych. Sprawdza się w chorobach układu krążenia, skutecznie walczy z gronkowcami, paciorkowcami, helicobacter, pałeczkami jelitowymi czy okrężnicy bądź zapalenia płuc. Ma działanie probiotyczne, przyspiesza gojenie się ran, dziąseł, opryszczki czy ukąszeń owadów. Obniża ciśnienie, poprawia krążenie, podnosi ogólną odporność organizmu.
Naukowcy odkryli metodę służącą określaniu stężenia MGO, dlatego też możemy wyróżnić kilka rodzajów tego wspaniałego miodu, które są dobierane wedle potrzeb pacjenta:
- MGO 30 +
- MGO 100 + profilaktyka, podniesienie odporności
- MGO 250 + refluks, zgaga, niestrawność bóle brzucha, również uodpornienie
- MGO 400 + objawy przeziębienia i grypy, trudno gojące się rany, jelito nadwrażliwe, wrzody
- MGO 550 + gronkowiec, półpasiec, angina, miażdżyca
Zastanawiając się, jaki miód wybrać poleca się stosować stężenia 30-250+ by zapobiegać i wspierać a 400-550+ by leczyć dokuczliwe już dolegliwości pochodzące z różnych ognisk zachorowań bądź przy silnych infekcjach. Im wyższe MGO tym silniejsze działanie.
Zaleca się stosowanie 1-3 łyżeczek 3 razy dziennie najlepiej około 30 minut przed posiłkiem.
Ten Nowozelandzki cud to prawdopodobnie najzdrowszy miód na świecie.